22.05.2015 1477

Yolkonak'ta eğitim öğretime 1972 yılında 2 derslikle başlanmıştır. 1982 yılına kadar eski bir binada eğitim öğretime devam edilmiştir. Derslik yetersizliğinden dolayı 3 derslikli bir okul daha yapılmış ancak geçen zaman içerisinde bu binada yetersiz gelmeye başlamıştır.

1998 yılında ise zorunlu eğitimin 8 yıla çıkarılması yeni bir okula ihtiyaç duyulmasına sebep olmuştur. Bu nedenle şu an eğitim öğretim yaptığımız bina yapılarak okul ihtiyacı giderilmiştir. Cumhuriyetimizin 75. Yılında açıldığı için Yolkonak 75. Yıl İlköğretim Okulu adını almıştır. Okulumuz tek binadan oluşmaktadır. Bu bina 3 katlı olup 18 dersliği bulunmaktadır.

2012 yılında zorunlu eğitimin 12 yıla çıkması ile okulumuz hem ilkokul hem de ortaokul olarak hizmet vermeye devam etmiştir. İlkokul bünyesinde anasınıfımız da bulunmaktadır.